HocusPocusPreparatusBlog(us)

words, words, words.com weblog

Bunatati de Halloween

Acum depinde de fiecare ce intelege prin „bunatati” si prin „Halloween” :D.
Eu nu sunt fan hard horror, de aceea ma bucur ca un copil (aproape ca-mi vine sa sar intr-un picior :D) ca a aparut la Editura POLIROM a doua carte din „Trilogia cetii„, de Carlos Ruiz Zafon, intitulata „Palatul de la Miazanoapte” :D. Primul volum din serie a fost „Printul din negura„, pe care l-am asteptat cu sufletul la gura, in iulie, si l-am citit in cateva ore. Aici gasiti o recenzie excelenta a acestui volum, realizata de Mircea Pricajan in revista suspans.ro. Editura are in pregatire si volumul al treilea, „Lumini de septembrie„.
palatul de la miazanoapte
In continuare va pun prezentarea cartii asa cum apare ea pe situl editurii si sper ca nu veti rata lectura acesteia. Cartea o puteti comanda aici:

Plasata in Calcutta, in anii ’30, actiunea romanului Palatul de la Miazanoapte debuteaza intr-o noapte intunecoasa, cind un tinar locotenent englez incearca sa salveze doi gemeni abia veniti pe lume, de o amenintare inimaginabila. In ciuda ploii ingro­zitoare si a pericolului teribil care pindeste la fiecare colt de strada, locotenentul reuseste sa-i aduca la adapost, insa cu pre­tul propriei vieti. Multi ani mai tirziu, in ajunul zilei de nas­tere a celor doi gemeni, amenintarea misterioasa revine in vietile lor. Acesta e subiectul unuia din primele romane ale lui Carlos-Ruiz Zafon, o istorie fantezista, indrazneata si scrisa cu un mare talent de povestitor.

„In Calcutta pe care o veti descoperi in Palatul de la Miazanoapte apar toate elementele mistice asociate pina acum acestui legendar oras. Noutatea pe care o aduce scriitorul spaniol sta in abordarea literara a unui subiect tabu: strimtoarea politica a unei colonizari care nu mai ia sfirsit. Tensiunea povestii vine din suspansul istoriei, dar si din momentele horror care o populeaza.” (USA Today)

Zafon isi scrie cartile cu pasiunea si atentia unui arheolog. Diferenta intre ceea ce face el si o preocupare savanta sta si in grija pe care o acorda nu numai subiectului, ci si publicului. Fie ca esti la virsta liceului, fie ca ai ajuns la senectute, Palatul de la Miazanoapte va avea acelasi efect: nerabdarea de a urma cu orice pret firul povestii.” (Booklist)

„Subiectul acestui roman e la fel de intunecat precum noptile Calcuttei din primele sale pagini. Palatul de la Miazanoapte este un roman care n-ar trebui trecut cu vederea de pasionatii marilor aventuri.” (Publisher’s Weekly)

Pe final, o „expozitie” de coperte ale cartii asa cum au aparut strainatate:

Reclame

octombrie 20, 2011 - Posted by | Noutati | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: