HocusPocusPreparatusBlog(us)

words, words, words.com weblog

Carti si filme

Si cum (stra)bateam eu plaiurile internetului zilele astea, am aflat cateva chestii destul de interesante si m-am gasit sa le postez aici, cu gandul ca poate mai intereseaza pe cineva :D. E vorba despre cateva proiecte de filme dupa carti apartinand genurilor fantasy si SF, foarte indragite de unii dintre noi, anuntate de situl imdb.com drept extrem de asteptate. Despre multe dintre ele cred ca stiti si voi deja, dar o lista actualizata nu cred ca strica :D.

Asadar, sa le luam pe rand:

1. Seria The Mortal Instruments/”Instrumente Mortale, de Cassandra Clare, aparuta in Romania la Editura Leda (volumele 1 si 2 „Orasul Oaselor” si „Orasul de Cenusa„, in pregatire aflandu-se volumele 3 si 4 „Orasul de Sticla” si „Orasul Ingerilor Cazuti„), este asteptat sa fie ecranizata in 2012. Se pare ca deja au fost alesi actorii din rolurile principale: Lily Collins pentru rolul lui Clary Fray si Jamie Campbell Bower pentru rolul lui Jace Wayland.

2. Beautiful Creatures, de Kami Garcia si Margaret Stohl, prima carte din seria Caster Chronicles/”Cronicile Casterilor„, aparuta la noi la Editura RAO, cu titlul „A 16-a luna„, se afla pe lista viitoarelor ecranizari, totusi nu exista inca o data aproximativa.

3. Seria Vampire Academy, de Richelle Mead, aparuta la noi la Editura Leda, este asteptata ca film in 2013.

4. Firelight, de Sophie Jordan, o carte indragita afara, care insa nu a aparut pe piata romaneasca, va fi ecranizata in 2013.

5. The Graveyard Book /”Cartea Cimitirului„, de Neil Gaiman, aparuta la Editura Nemira, este in stadiul de proiect pentru un viitor film, dar nu se cunoaste inca o data aproximativa pentru finalizarea acestuia.

6. Pentru 2013 este programata si ecranizarea cartii The Night Circus, de Erin Morgenstern, care va aparea la noi in 2012, la Editura Leda.

7. Volumul Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, de Ransom Riggs, care nu a aparut inca pe piata romaneasca si nici nu am auzit zvonuri ca o sa apara, va fi transformata in film in 2013. Genul cel mai probabil este horror 😀 si se zvoneste ca va fi regizat de Tim Burton.

8. Tot in 2013 este asteptat si filmul The Seventh Son, ecranizare a cartii The Spook’s Apprentice („Ucenicul Vraciului„), din seria Wardstone Chronicles, de Joseph Delaney, aparuta in Romania la Editura Corint Junior. Filmul ii va avea ca protagonisti pe actorii Ben Barnes, Julianne Moore, Jeff Bridges.

9. Partea a IV-a a seriei The Chronicles of Narnia /”Cronicile din Narnia„, intitulata The Silver Chair/”Jiltul de argint, va avea premiera in 2015. Seria scrisa de C.S. Lewis a fost publicata integral la Editura RAO.

10. Volumul Fallen („Damnare„), de Lauren Kate, publicat la Editura Litera, va beneficia in 2012 de o ecranizare care se zvoneste ca o va avea in rolul principal Lucinda Price, pe tanara actrita Hannah Marks. Din seria Fallen mai fac parte deocamdata volumele Torment („Ratacire„) si Passion („Pasiune„), publicate deja si la noi, urmand a mai aparea vol.4, Rapture, anuntat pentru anul 2012.

11. Seria House of Night („Casa Noptii„), de P.C. Cast si Kristin Cast, ale carei prime 8 volume din cele 9 publicate au aparut deja si la noi (volumul 10 este asteptat in 2012), la Editura Litera, se pare ca va avea parte de un film propriu in 2013. Nu stiu daca va fi o serie, asa cum ar fi normal, de altfel, sau un film.

12. Seria Uglies, de Scott Westerfeld, programata sa apara la Editura Leda anul acesta, va avea parte in 2012 de un film propriu. Deocamdata nu au fost divulgata distributia, dar cred ca daca vor sa-l scoata anul acesta, nu vor intarzia sa aparainformatii noi curand.

13. O alta serie foarte indragita, Wicked Lovely /”Fascinatie„, de Melissa Marr, publicata la noi de Editura RAO (primele doua volume: Wicked Lovely/”Fascinatie” si Ink Exchange/”Obsesie„, din cele 5 ale seriei), va avea premiera in 2012, conform imdb.com.

14. Romanul If I Stay /”Daca as ramane„, de Gayle Forman, aparut in 2011 la Editura RAO, este de asemenea pus pe lista proiectelor de ecranizare, totusi nu are o data clar stabilita pentru lansare, deocamdata.

15. Romanul Divergent, de Veronica Roth, publicat de Editura Leda in 2011, isi asteapta propria ecranizare, programata pentru 2015. Seria urmeaza a cuprinde 3 volume, al doilea, intitulat „Insurgent„, fiind asteptat sa apara in 2012, iar al treilea, in 2013. Drepturile de ecranizare au fost vandute inca dinainte de publicarea primului volum, ceea ce anunta un blockbuster, dupa parerea mea.

16. In 2012 este programata si premiera filmului Shiver. La baza lui sta seria The Wolves of Mercy Falls /”Lupii din Mercy Falls„, de Maggie Stiefvater, al carei prim volum Shiver/ „Fior” a aparut in 2011 la Editura RAO.

17. Romanul The Host, de Stephenie Meyer, publicat in Romania la Editura RAO, va beneficia de o ecranizare de zile mari in 2013. Zic de zile mari, pentru ca rolul principal este jucat de o actrita tanara foarte bine cotata: Saoirse Ronan. In film mai apar Max Irons, Jake Abel si William Hurt.

18. Romanul Before I Fall/ „O zi din sapte„, de Lauren Oliver, publicat de Editura Litera va fi ecranizat in 2012.

19. Tot Lauren Oliver este autoarea seriei Delirium, care va avea premiera ca film in 2013. Seria va fi o trilogie, cuprinzand volumele Delirium (2011), Pandemonium (2012) si Requiem (2013), actiunea fiind plasata intr-o lume distopica. Inca nu a fost anuntata publicarea acestei serii si in limba romana, dar cei care au citit primul volum confirma ca are un potential de originalitate deosebit.

20. Filmul Incarceron/ „Carcera„, dupa primul volum din seria cu acelasi titlu, de Catherine Fisher, publicata la noi de Editura Corint Junior, este in pre-productie, avandu-i capete de afis deocamdata pe actorii Taylor Lautner si Kavinda Dissanayake. Premiera este programata pentru 2013.

21. Romanul / seria The Forest of Hands and Teeth, de Carrie Ryan va fi ecranizat(a) in 2013. Acesta nu a aparut inca in limba romana, dar nu excludem posibilitatea :D.

22. Un alt roman inca nepublicat la noi este Forgotten, de Cat Patrick. Acesta va beneficia de un film propriu in 2013, avand-o ca protagonista pe tanara actrita nominalizata la Oscar in 2011 Hailee Steinfeld.

23. In 2012 se pare ca Grupul Editorial Corint va publica romanul This Dark Endeavor: The Apprenticeship of Victor Frankenstein, de Kenneth Oppel, programat sa fie ecranizat in 2013.

24. O alta promisiune de publicare in 2012 la Editura Leda este romanul 13 Reasons Why, de Jay Asher, care va beneficia de o ecranizare in 2013, avand-o in rolul principal pe Selena Gomez.

25. Tot pentru 2013 este programata ecranizarea romanului Paranormalcy/”Paranormal„, de Kiersten White, primul din trilogia cu acelasi titlu, care mai cuprinde volumele Supernaturally (2011) si Endlessly (2012). Seria aceasta este in curs de publicare in limba romana la Editura Leda.

26. Romanul A Great and Terrible Beauty, primul dintr-o serie scrisa de Libba Bray si publicata in strainatate intre 2003-2007, va fi ecranizat in 2013. Nu am date ca va fi publicata seria si la noi, dar din ceea ce am citit despre el, pare a avea accente steampunk.

27. Editura Leda a anuntat pentru 2012 si publicarea seriei Maximum Ride, de  James Patterson. Pentru 2013 este asteptat si un film dupa aceasta serie, conform imdb.com.

28. Ender’s Game, de Orson Scott Card, una dintre cartile-cult ale anilor ’90, publicata in Romania de Editura Nemira, in 2005 (speram intr-o reeditare :D), va beneficia de o ecranizare in 2013. Distributia este extrem de promitatoare: Asa Butterfield, Ben Kingsley, Hailee Steinfeld, Harrison Ford, Abigail Breslin.

29. Un ultim proiect de film despre care voi scrie acum este Wicked, care va aparea in 2013, fiind ecranizarea unei serii fantasy cu acelasi titlu, scrisa de Nancy Holder si Debbie Viguie. Seria nu este tradusa in limba romana.

 

 

 

Dupa cum cred ca ati observat, foarte multe dintre viitoarele ecranizari amintite mai sus sunt dupa carti care au aparut sau vor aparea la Editura Leda/Corint Junior, ceea ce ne permite sa cunoastem din timp subiectul lor si sa putem face o comparatie cu filmele atunci cand vor aparea. Celelalte edituri care se ramarca aici sunt RAO, Litera si Nemira. Titlurile enumerate mai sus se afla pe listele imdb.com ale celor mai asteptate filme din anii urmatori, iar eu cred ca merita sa le urmarim in tandem, carte-film. 

Sper ca vi s-a parut util materialul acesta si ca v-a placut :D. Spor la citit si la vizionat filme bune! 😀

Reclame

ianuarie 5, 2012 - Posted by | Movies, Noutati | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: