HocusPocusPreparatusBlog(us)

words, words, words.com weblog

Din nou despre Zafon

Am o veste excelenta, asa, ca de inceput de an. 😀 Astazi a aparut pe situl Editurii POLIROM, ca noutate editoriala, ultimul volum din Trilogia cetii, de Carlos Ruiz Zafon: Luminile din septembrie (Las Luces de Septiembre).

Seria este dedicata categoriei Young Adults, dar ceea ce scrie si cum scrie Zafon pur si simplu nu poate fi redus la o banala categorie de varsta :D. Volumul este tradus din spaniola de Alina Titei si sunt convinsa ca a facut o treaba la fel de buna ca in cazul volumului Printul din negura, primul din aceasta serie.

Din nou imi permit sa preiau de pe situl editurii prezentarea cartii si sa va spun ca o puteti comanda aici:

Un misterios fabricant de jucarii traieste retras intr-o vila uriasa, populata de fiinte mecanice si umbre ale trecutului. O enigma pluteste in jurul unor lumini ciudate, care stralucesc in negura ce inconjoara insula farului, iar in inima padurii se ascunde o creatura de cosmar. Astfel se tese misterul ce-i va uni pentru totdeauna pe Irene si Ismael, in timpul unei veri magice in Golful Albastru. Un mister care-i va face sa traiasca cea mai emotionanta aventura intr-un univers labirintic de lumini si umbre.
„Carlos Ruiz Zafon construieste un roman in care brodeaza cu atentie o panoplie de personaje si intimplari misterioase. Luminile din septembrie este a treia viziune romanesca a lui Zafon, nascuta parca dintr-un izvor nesfirsit al pasiunii, al suspansului.” (The New York Times)

„Si iata cum, prin Zafon, clasica, adevarata povestire, de multa vreme uitata, revine printre noi. Vocea dramatica a naratorului creeaza acea tensiune pe care romanele de azi par ca au parasit-o.” (The Scotsman)

La fel, o prezentare a cartii in engleza, luata de pe situl Amazon.com, de unde aflam ca traducerea in engleza a romanului (cred ca in USA) va fi publicata pe 15 mai 2012, cu titlul The Watcher in the Shadows:

It was an unforgettable summer….

When fourteen-year-old Irene Sauvelle moves with her family to Cape House on the coast of Normandy, she’s immediately taken by the beauty of the place–its expansive cliffs, coasts, and harbors. There, she meets a local boy named Ishmael, and the two soon fall in love. But a dark mystery is about to unfold, involving a reclusive toymaker who lives in a gigantic mansion filled with mechanical beings and shadows of the past.

As strange lights shine through the fog surrounding a small, barren island, Irene’s younger brother dreams of a dark creature hidden deep in the forest. And when a young girl is found murdered, her body at the end of a path torn through the woods by a monstrous, inhuman force, Irene and Ishmael wonder–has a demonic presence been unleashed on the inhabitants of Cape House? Together, they’ll have to survive the most terrifying summer of their lives, as they try to piece together the many mysteries and secrets hidden in a town torn apart by tragedy, amidst a labyrinth of lights and shadows.

Si o alta prezentare de pe situl librariilor Waterstones, din Marea Britanie, unde cartea va aparea abia in 2013:

A mysterious toymaker who lives as a recluse in an old mansion, surrounded by the magical beings he has created …a sickly wife locked away in a hidden roomm…an enigma surrounding strange lights that shine through the mists that envelop the small island on which the old lighthouse stands…a shadowy creature that hides deep in the woods…these are the elements of a mystery will bind 14-year-old Irene to Ismael during one magical summer spent in Blue Bay when her takes a job as a housekeeper for the enigmatic toymaker, Lazarus Jann. A novel of mystery, intrigue and romance from the author of The Prince of Mist and The Shadow of the Wind.

Dupa cum cred ca observati, avem de a face din nou cu o proza plina de mister, in care atmosfera joaca un rol important in actiune. Personal, abia astept s-o citesc. Tocmai mi-am comandat-o :D.

Va doresc si voua mult spor la citit, orice ati lectura acum! 😀

Si va las in compania unui trailer in spaniola, pentru aceasta carte 😀

Diferite coperte ale cartii si ale trilogiei:

 

Reclame

ianuarie 12, 2012 - Posted by | Carti, Noutati | , , , , , ,

Un comentariu »

  1. Salut!
    Eu le-am citit pe toate cele aparute, chiar acum 2 zile am terminat Luminile din Septembrie.
    Descrierea in engleza este foarte buna.
    Sunt curioasa cand o sa apara si la noi ultima: El Prisioniero del cielo ….ai idee?

    Comentariu de rusbianca | mai 13, 2012 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: