HocusPocusPreparatusBlog(us)

words, words, words.com weblog

Bridget Jones – o noua aventura

Numarandu-ma printre cei care iubesc personajul Bridget Jones, al scriitoarei britanice Helen Fielding, mare mi-a fost bucuria sa aflu ca vom avea parte de un nou rand de aventuri ale simpaticului personaj in 2013.

Conform imdb.com, Helen Fielding, impreuna cu David Nicholls, autorul bestseller-ului One day/O zi, publicat si la noi de Editura Litera, au lucrat la scenariul celui de-al treilea film din seria Bridget Jones, intitulat Bridget Jones’s Baby.

Script-ul nu se mai bazeaza pe un roman al lui Fielding, asa cum s-a intamplat in cazul celorlalte doua filme: Jurnalul lui Bridget Jones si Bridget Jones: la limita ratiunii, ci se pare ca este inspirat de o serie de texte despre acest personaj, publicate de scriitoare in perioada 2005-2006, in cadrul rubricii sale din ziarul The Independent.

Subiectul se pare ca o va urmari pe Bridget care tocmai a implinit 40 de ani si este insarcinata, fara a fi sigura care dintre cei doi iubiti ai ei este tatal. Bineinteles, asta arata ca influenta negativa a lui Daniel Cleaver asupra ei nu s-a pierdut in favoarea celei a lui Mark Darcy.

Seria de articole prezenta situatia astfel: Bridget da nastere unui baiat al carui tata este Daniel Cleaver, dar lucrurile nu merg chiar foarte bine cu acesta, cu care intre timp Bridget se mutase. Mark Darcy este dispus sa adopte copilul in eventualitatea in care Bridget este de acord sa fie cu el. Totusi, preocuparea principala a eroinei ramane copilul.

Nu se stie exact cat din povestea lui Fielding din seria de texte din ziar se va pastra in scenariu, dar filmarile la noua productie se pare ca incep luna aceasta. Bineinteles, rolurile principale vor fi jucate de aceiasi actori pe care fanii deja ii asociaza personajelor: Renee Zellweger este Bridget Jones (cu toate ca nu a fost extrem de incantata de ideea de a se ingrasa din nou pentru acest rol), Colin Firth este Mark Darcy, iar Hugh Grant este charismaticul, dar lasul Daniel Cleaver. Regizor este Peter Cattaneo, cunoscut mai ales pentru filmul sau The Full Monty.

Personal, abia astept noua productie in care nevrotica Bridget Jones probabil ca va etala aceeasi cantitate de „farmece” proprii: naivitate si ridicol, stralucire si ignoranta crasa, entuziasm si depresie, umor, sarcasm si haz de necaz. 😀

Mai jos sunt doua imagini, cu scriitoarea Helen Fielding si cu regizorul Peter Cattaneo.

Iar pentru final, cateva imagini memorabile din primul film al seriei: 😀

 

 

 

 

 

 

 

 

Reclame

ianuarie 19, 2012 - Posted by | Carti, Movies, Noutati | , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: