HocusPocusPreparatusBlog(us)

words, words, words.com weblog

Noutati editoriale

Am vazut ca nimeni nu a sesizat vreo doua aparitii editoriale interesante, asa ca m-am gasit tocmai eu sa le anunt :D. Ma refer asadar la urmatoarele titluri:

1. Pe 18 iulie, Editura Litera a publicat Raspantii, de Ally Condie, al doilea volum al seriei Matched, a carei scriere inca nu a fost finalizata, dar care este foarte cunoscuta si apreciata in strainatate. Titlul original al volumului este Crossed si a fost precedat de volumul Matched, in traducere romaneasca Legaminte. Titlul original al urmatorului volum este Reached si este asteptat sa fie publicat in strainatate pe 13 noiembrie a.c.

Descrierea cartii, preluata de pe situl Editurii Litera:

În căutarea unui viitor care s-ar putea să nu existe şi obligată să decidă alături de cine vrea să trăiască, Cassia călătoreşte în Provinciile Exterioare, pe urmele lui Ky – răpit de către Societate şi trimis la moarte sigură –, doar ca să descopere că el a evadat, lăsând însă mai multe indicii.
Căutarea aceasta o face să pună la îndoială tot ce are mai scump chiar atunci când descoperă sclipirile unei alte vieţi dincolo de graniţă. Dar când Cassia este aproape sigură de viitorul ei alături de Ky, o invitaţie de a se alătura revoltei, o trădare neaşteptată şi o vizită-surpriză din partea lui Xander – care ar putea deţine cheia Rebeliunii şi a inimii Cassiei – schimbă din nou cursul jocului.
La marginea Societăţii, acolo unde răspântiile îngreunează drumul, nimic nu este aşa cum te-ai aştepta să fie. 
„Cea mai tare serie pentru adolescenți după Jocurile foamei.” Entertainment Weekly

Apropo, mie imi place foarte mult coperta, la fel cum mi-a placut si cea a volumului Legaminte. Voi ce credeti, e mai interesanta decat cea originala sau nu? (Aveti mai jos un colaj cuprinzand copertele din strainatate ale seriei, care au un concept minimalist foarte fain.) 🙂

2. Tot zilele acestea, Editura POLIROM a scos pe piata un nou roman semnat de scriitorul danez Mikkel Birkegaard, intitulat Condamnat la moarte. Scriitorul este cunoscut la noi pentru romanul Biblioteca umbrelor, publicat in 2011, care are ca subiect o intriga politista legata de un incunabul si de un anticar, volum pe care vi-l recomand cu mare incredere. Traducerea este realizata si de aceasta data tot de Gloria Sauciuc. 😀

Descrierea cartii, preluata de pe situl Editurii POLIROM:

Frank Føns, un scriitor de succes in lumea thrillerului, isi datoreaza celebritatea scenelor dure din romanele pe care le scrie. Cind insa fictiunea paraseste paginile cartii si coboara in strada, cind crimele din povestile celebrului scriitor devin realitate, lumea lui Frank se tulbura; astfel se naste Condamnat la moarte (2009), un roman in care fictiunea devine granita dintre viatasi moarte.
O crima inchisa intre paginile unui roman devine realitate si transforma existenta celui care a asternut‑o pe hirtie. Frank Føns este un autor de romane ce‑si circumscriu spectrul dintre crima si groaza. Faimoase pentru descrierile viscerale si mortile violente, un periplu in lumea ororii, cartile sale nu l‑au pus in fata raspunderii scriitorului pina cind este descoperit cadavrul unei femei al carei ucigas a respectat intocmai ceea ce Frank Føns crease in ultima sa carte, inca nepublicata. Coincidenta este prea mare, Frank isi da seama ca cineva ii foloseste manuscrisul sustras ca ghid pentru a ucide. Singura cale pentru a pune capat crimelor este sa devina detectiv, misiune complicata, cu atit mai mult cu cit trebuie sa se descurce pe cont propriu.
Condamnat la moarte reuseste sa captiveze cititorul prin complexitatea protagonistului, prin depasirea cliseului horror, prin problemele pe care le pune – responsabilitatea artistului, atunci cind realitatea imita arta, iar editorii urmaresc doar sporirea vinzarilor – si prin finalul straniu.
Condamnat la moarte pune cititorilor sai o intrebare esentiala: Are fantezia vreo influenta asupra lumii in care traim? Ei, cind esti un scriitor care imagineaza lumi horror, intrebarea asta incepe sa te cam sperie.” (Mikkel Birkegaard)
„Avertisment: daca sinteti slabi de inger, nu cititi Condamnat la moarte. Imaginile nu tocmai blinde, scenele care-si dezvaluie dramatismul in momentele cele mai neasteptate fac din cartea lui Mikkel Birkegaard un pol al suspansului in care timiditatea nu-si are locul.” (Rich Westwood)
Sper sa va faca placere recomandarile mele si sa aveti mult spor la citit! 😀
Reclame

iulie 19, 2012 - Posted by | Carti, Noutati | , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: