HocusPocusPreparatusBlog(us)

words, words, words.com weblog

Cimitirul Cartilor Uitate

Carlos Ruiz Zafon loveste din nou. 😀 De data aceasta, cu o proza scurta, prin care aflam originea Cimitirului Cartilor Uitate, un topos iconic si fundamental pentru tetralogia inca nefinalizata a autorului, care, pana acum, cuprinde titlurile „Umbra vantului„, „Jocul ingerului” si „Prizonierul cerului„. Aceste carti au fost deja publicate in limba romana la Editura POLIROM.

Scurta poveste se intituleaza „Rose of Fire” si a fost publicata in engleza pe 26 iunie, in traducerea Luciei Graves si doar in format electronic (e-book). Cea mai tare veste insa consta in faptul ca este disponibila in mod gratuit, daca o comandati pe amazon.com. 😀

Povestea contine, ca de obicei, dramatism, personaje memorabile, intriga originala, labirinturi si, bineinteles, intamplari despre carti si Barcelona. Actiunea ei se petrece in perioada Inchizitiei spaniole din sec. XV si autorul o prezinta ca pe unul „dintre capitolele pierdute din «Prizonierul cerului»”.

Textul cuprinde 7 capitole scurte, este un prequel al tetralogiei si se constituie intr-un omagiu adus Zilei Internationale a Cartii (si a Dreptului de Autor), care se sarbatoreste in fiecare an pe 23 aprilie, zi in care crestinii il sarbatoresc si pe Sf. Gheorghe. In regiunea Catalonia din Spania, in aceasta zi, oamenii isi daruiesc unii altora carti si trandafiri.

Prezentarea povestirii:

In limba engleza:

Set at the time of the Spanish Inquisition in the fifteenth century, “Rose of Fire” tells the story of the origins of the mysterious labyrinthine library, the Cemetery of Forgotten Books, which lies at the heart of Carlos Ruiz Zafón’s novels The Shadow of the Wind, The Angel’s Game, and now The Prisoner of Heaven.

In limba romana:

Plasata in timpul Inchizitiei spaniole din secolul XV, „Trandafirul de foc” spune povestea originilor misterioasei biblioteci labirintice Cimitirul Cartilor Uitate, care reprezinta centrul romanelor lui Carlos Ruiz Zafon, „Umbra vantului„, „Jocul ingerului” si a nou-aparutului „Prizonierul cerului

Reclame

iulie 31, 2012 - Posted by | Carti, Noutati | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: