HocusPocusPreparatusBlog(us)

words, words, words.com weblog

Concurs de literatura pentru copii si tineret

Am primit o informatie foarte placuta ochiului meu si nu m-am putut abtine sa n-o impart cu voi, toti cei interesati si talentati. (Poate ca pentru voi e veche, dar daca o aflati de doua ori nu va pricinuieste, cred, niciun prejudiciu. :D) Asadar, Editura Arthur a lansat pe 30 iulie Concursul „Trofeul Arthur” pentru literatura pentru copii si tineret, care se adreseaza atat scriitorilor consacraţi, cat si debutantilor.

Sectiunile concursului sunt urmatoarele:

– proză scurtă;

– poezie;

– roman.

Data-limita pentru inscriere este 1 octombrie 2012, iar inscrierea (la una sau mai multe sectiuni) consta in trimiterea textelor create la adresa de e-mail concurs@editura-art.ro.

Un concurent se poate înscrie la fiecare dintre secţiuni cu un singur text, condiţia fiind ca respectiva creaţie să nu mai fi fost publicată în volum sau să nu se afle sub incidenţa unui contract de publicare aflat în desfăşurare.

Premiile oferite de Editura Arthur sunt:

– secţiunea Proză scurtă (volum): 500 de euro;

– secţiunea Poezie (volum): 500 de euro;

– secţiunea Roman: 500 de euro.

 Marele premiu: 2 000 de euro şi publicarea la Editura Arthur!

 Cei interesaţi să participe la acest concurs pot găsi regulamentul şi formularele de înscriere pe blogul Editurii Art, aici.

Le doresc mult noroc si inspiratie tuturor celor care se vor hotari sa participe si apreciez si respect demersul Editurii ART de a cauta scriitori talentati in acest domeniu al literaturii romanesti atat de pe nedrept uitat in ultimele decenii!

Creanga (cu „Amintiri din copilarie„), Blaga (cu „Hronicul si cantecul varstelor„), Sadoveanu (cu „Dumbrava minunata„), Constantin Chirita (cu seria „Ciresarii„), chiar Eliade (cu „Romanul adolescentului miop„), Grigore Bajenaru (cu „Cismigiu & comp.„), Mihail Drumes (cu „Elevul Dima dintr-a saptea” si cu „Invitatia la vals„), Ionel Teodoreanu (cu „La Medeleni” si cu „Lorelei„), Radu Tudoran (cu „Toate panzele sus„), Ion Minulescu (cu „Corigent la limba romana„) si altii, pe care nu i-am pomenit aici, oricat de extraordinari ar fi, nu mai pot acoperi necesitatile de lectura ale copiilor si adolescentilor romani de azi, nu pentru ca le-ar lipsi valoarea literara, ci tocmai pentru ca le lipseste actualitatea sociala la care se pot raporta cititorii din aceste categorii de varsta. Pe copii, respectiv pe adolescenti (Young Adults :D) nu-i intereseaza structurile narative si procedeele artistice, ci apreciaza o carte in functie de calitatea si cantitatea aventurilor propuse de aceasta si de cat de tare i-au atras personajele, ca sa amintesc doar doua-trei criterii.

Sper sa nu supere pe nimeni comentariul meu, dar cred sincer in ceea ce am spus, iar eu chiar am citit cartile enumerate mai sus si chiar mi-au placut foarte mult, dar asta era in alta generatie, in alte timpuri si cand lectura era, poate, unica placere si posibilitate de evadare dintr-un cotidian anodin pana la disperare si lipsit de absolut orice distractie „legala”, poate chiar si de ideea de distractie. 😀

Reclame

august 23, 2012 - Posted by | Concursuri, Noutati | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: