HocusPocusPreparatusBlog(us)

words, words, words.com weblog

Rosia Montana

Campania „Salvati Rosia Montana” cred ca este una dintre initiativele cele mai importante de dupa ’89 in care romanii incearca sa faca ceva pentru tara lor si chiar reusesc. Nu spun ca lupta s-a terminat, dar macar inca se mai duce si rezistam, mai ales ca la aceasta cauza au aderat multe nume importante si nu numai cu numele, ci chiar au pus umarul la treaba. Iar aici nu ma refer doar la cei doi actori foarte cunoscuti (nu numai la noi): Maia Morgenstern si Dragos Bucur, care au fost protagonistii celor doua videoclipuri foarte dure si controversate prin care sustin salvarea Rosiei Montane de la exploatarea cu cianuri. Nu numai ei sunt implicati in aceasta lupta si poate ca tocmai de aceea inca nu a fost invinsa rezistenta, chiar cu pretul unor ilegalitati vizibile, pentru ca aceste nume au importanta si peste hotare, iar problema nu este comod de administrat, nici chiar de catre politicienii verosi si ticalosi care ne-au vandut (nu numai tara, dar si pe noi, ca natiune).

Daca va pasa de ceea ce se poate intampla in cazul pierderii acestei lupte (adica exploatarea aurului de la Rosia Montana cu ajutorul cianurilor si provocarea unui dezastru ecologic care poate afecta intreaga regiune si pe oamenii ei, si nu doar pe o perioada scurta de timp, ci, poate, pentru totdeauna), daca va pasa de tara in care poate se vor naste, vor creste sau chiar cresc copiii nostri, atunci ajutati cu ceea ce puteti la salvarea Rosiei Montane!

Aici gasiti mai multe informatii despre actiunile celor implicati direct in campanie si, poate, veti dori sa va implicati de asemenea, daca nu, macar faceti o donatie, ca sa se poata duce lupta mai departe!

Nu uitati ca atunci cand nu vom mai avea nimic din ceea ce-si doresc, atunci nu vom mai conta si vom ajunge ceea ce este inca Africa: un pamant frumos, dar care nu-si poate hrani oamenii! Haideti sa nu ne vindem pe nimic, pentru ca vom deveni nimic! (si nu doar noi)

Amintiti-va de Stefan cel Mare, care nu-si asuma drepturi de proprietate asupra tarii sale, ci isi asuma dreptul la lupta pentru pastrarea ei intacta pentru urmasi!

 

Reclame

august 31, 2012 - Posted by | Mad world, Noutati, The rest is... not silence | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: