HocusPocusPreparatusBlog(us)

words, words, words.com weblog

Continuari asteptate in strainatate in 2013

Anul trecut pe vremea asta postam un material asemanator, dar referitor la 2012. 😀 Nostim e ca si anul acesta m-am gandit exact la acelasi lucru: ia sa mai vedem ce volume si serii interesante mai apar, si m-am pus pe cautat informatii. 😀 Si uite ce-am gasit! 😀 Le voi posta in ordinea cronologica a aparitiei anuntate.

weel of time14In IANUARIE

1. Mai intai, o carte foarte asteptata de fanii seriei WHEEL OF TIME (Roata timpului), publicata si la noi de Editura RAO, care a ajuns cu traducerea la volumul 5. Maine, 8 ianuarie 2013, va fi lansat volumul 14 si ultimul al seriei, intitulat A Memory of Light. Acesta, precum si predecesoarele 12 si 13, au fost redactate de Brandon Sanderson, avand ca elemente de baza notitele decedatului autor Robert Jordan, cel care a inceput povestea.

blue bloods72. O alta serie care isi va afla sfarsitul in acest ianuarie, mai exact pe 15, este cea scrisa de Melissa de la Cruz si publicata si la noi de Editura Leda: BLUE BLOODS (Sange albastru). Volumul 7 este ultimul din serie si se intituleaza Gates of Paradise. La noi, se pare ca va fi publicata tot luna asta (sau in februarie) traducerea volumului 4, Mostenirea Familiei van Alen.

marie lu, legend series3. Seria distopica LEGEND, de Marie Lu a fost achizitionata de Editura Leda pentru a fi publicata in limba romana in viitorul apropiat. Pe 29 ianuarie 2013 este anuntata aparitia volumului 2: Prodigy, iar volumul 3, care inca nu are un titlu stabilit, este asteptat sa apara in 2014.

In FEBRUARIE

4. Va fi lansata o noua serie steampunk intitulata FINISHING SCHOOL, scrisa de indragita autoare Gail Carriger. Primul volum al seriei se intituleaza Etiquette & Espionage si va fi lansat pe 5 februarie 2013. Seria are programate 4 volume, al doilea, Curtsies & finishing school1Conspiracies, este anuntat tot pentru anul acesta, mai exact pentru noiembrie. Gail Carriger nu a fost inca tradusa in romaneste si nici nu am auzit vreun zvon ca ar urma ceva de genul asta, dar mie imi place cum scrie si este cunoscuta pentru seria ei PARASOL PROTECTORATE, in universul tahareh mafi, unravel mecareia se va desfasura, pare-se, si actiunea din noua serie, dar cu 25 de ani inaintea acesteia.

5. Nostim sau nu, tot pe 5 februarie va aparea si volumul 2 al seriei SHATTER ME (Spulbera-ma), de Tahereh Mafi, intitulat Unravel Me. Pentru luna noiembrie 2013 este programat si volumul 3, care inca nu a primit un titlu. Seria aceasta a inceput a fi publicata si in romaneste, la Editura Leda, primul volum intitulandu-se Atingerea lui Juliette.

goddess test36. Pe 26 februarie va fi lansat volumul 3 al seriei GODDESS TEST, de Aimee Carter, serie achizitionata in 2012 de Editura Leda, pentru a fi publicata si in limba romana. Volumul se intituleaza The Goddess Inheritance si cred ca este ultimul din serie, dar cine stie? 😀

In MARTIE

7. Se pare ca primavara le prieste lansarilor de carte, pentru ca acum parca s-au adunat cele mai multe. 😀 Pe 5 martie 2013 va fi lansat volumul final al trilogiei DELIRIUM, de Lauren Oliver (autoare prezenta pe piata romaneasca lauren oliver, delirium3de carte prin alt titlu, tradus la Editura Litera, care sper ca va traduce si seria de fata), intitulat Requiem. Totodata va fi publicat si un volum cuprinzand 3 povestiri din lumea acestei serii distopice, intitulat Delirium Stories. Povestirile au fost publicate anterior individual, acestea fiind: Hana, Annabel si Raven.

id3, clockwork princess8. Foarte indragita serie INFERNAL DEVICES (Dispozitive infernale), a Cassandrei Clare ajunge de asemenea la mult asteptatul final, prin volumul 3, Clockwork Princess, asteptat cu nerabdare sa apara pe 19 martie 2013. Seria este publicata in limba romana de Editura Leda, care, ca un fan inrait al Cassandrei Clare si al lumii vanatorilor de umbre, sper ca se va grabi sa o traduca pana la inceputul verii. 🙂

In APRILIE

9. Pe 2 aprilie 2013 va aparea volumul 6, Light, ultimul din seria GONE (Disparuti), de Michael Grant. Aceasta serie, tot distopica (tinerii iubesc cu michael grant, gone6disperare distopiile, se pare), a inceput a fi publicata si in limba romana, la Editura RAO, primul volum numindu-se Disparuti, urmatoarele doua, Minciunile si Foamea, acestea urmand a fi publicate anul acesta (cred ca foarte curand).

anna carey, eve310. Tot pe 2 aprilie 2013 este programata si lansarea volumului Rise, ultimul din trilogia EVE, de Anna Carey. Aceasta serie :D… distopica se afla in portofoliul Editurii Leda, ia pana acum au fost traduse si publicate ambele volume aparute in serie: Eve si Sacrificiul.

11. Pe 9 aprilie 2013 va vedea lumina librariilor 😀 si volumul final al trilogiei DARKNESS RISING, al indragitei autoare Kelley Armstrong, intitulat The Rising. Seria acesta nu a inceput sa k.a., darkness rising seriesfie publicata in limba romana, dar cred ca se afla tot la Editura Leda si urmeaza a fi tradusa.

12. Autoarea Jamie McGuire a facut furori in 2012 cu cartea sa Beautiful Disaster, care se pare ca a fost achizitionata spre traducere si publicare in limba romana de Editura Trei. Anul acesta, in 16 aprilie, va fi lansata cartea Waking Disaster, care pare-se ca va spune aceeasi poveste dar din alt punct de vedere.j. mcguire

armentrout, covenant413. O alta autoare care pare a face furori cu seriile scrise de ea, dar care inca nu este publicata in limba romana, este Jennifer L. Armentrout. Pe 19 aprilie 2013 va fi publicat volumul Apollyon, al patrulea din seria ei numita COVENANT, iar in decembrie 2013 este asteptata lansarea volumului 5 al seriei, Sentinel.

cc hunter, shadow falls514. La sfarsitul lunii, pe 30 aprilie, isi va afla finalul si seria SHADOW FALLS, de C.C. Hunter. Volumul 6, Chosen at Nightfall, incheie seria, care este publicata in limba romana de Editura Leda, ajungandu-se cu traducerea deocamdata la volumul 2 (Nascuta la miezul noptii si Trezita in zori de zi).

In MAI

sookie stackhouse13b15. Anul acesta pare a fi anul finalurilor de serii. 😀 Pe 7 mai 2013 se va incheia si indragita serie SOOKIE STACKHOUSE, a lui Charlaine Harris (unii vor rasufla usurati, caci, na!, a fost destul de lunga si uneori s-a cam batut apa-n piua), odata cu publicarea volumului 13: Dead Ever After. Sincer, imi place titlul acesta inspirat de finalul basmelor clasice. 😀 Seria, dupa cum multi stim, este in portofoliul Editurii Leda, care, pana acum, a tradus si publicat in limba romana 11 dintre volume.starcrossed3

16. Ultimul volum al trilogiei STARCROSSED, de Josephine Angelini, serie din care a fost tradus la noi, de catre Editura RAO, volumul 1, Predestinati, va fi publicat pe 28 mai 2013, si se va numi Goddess.

k. mcgarry17. O alta autoare, care cica a intrat in portofoliul Editurii Epica si va fi publicata in limba romana anul acesta, este Katie McGarry, care, in 2012, a dat lovitura cu cartea Pushing the Limits. Noul volum al seriei sale va aparea pe 28 mai si se va intitula Dare You To.

In IULIE

armentrout, lux series 1-3

18. Cam brusca trecerea de la mai la iulie, dar asa stau treburile. 😀 In luna lui cuptor, Jennifer L. Armentrout revine cu o noua lansare, de data aceasta din seria LUX, despre care autoarea zicea prin mai anul trecut ca va fi publicata in Romania de Editura Leda, probabil incepand cu 2013. 😀 Asadar, in iulie 2013 va aparea volumul Origin, al patrulea din serie, iar pentru 2014 este programat volumul 5.

In AUGUST

naomi novik, temeraire819. Seria TEMERAIRE, de Naomi Novik se va imbogati pe 13 august 2013 cu volumul 8, Blood of Tyrants. Seria a inceput a fi tradusa si publicata si in limba romana, la Editura Nemira, aparand pana acum primele doua volume, Dragonul Maiestatii Sale si Tronul de jad.

pittacus lore, ll1-320.Pentru august 2013 este programata aparitia volumului 4 al seriei LORIEN LEGACIES (Mostenirile Lorien), de Pittacus Lore, care inca nu are un titlu stabilit. La noi, seria este publicata de Editura Nemira, care a tradus pana acum primele doua volume, Eu sunt numarul patru si Puterea celor sase. In 2012 a aparut in strainatate si volumul 3, The Rise of Nine.

In SEPTEMBRIE

divergent 1-221. Foarte asteptat in aceasta luna este volumul final al trilogiei distopice de mare succes DIVERGENT, a scriitoarei Veronica Roth. Titlul volumului este inca necunoscut, dar se stie ca va fi lansat pe 26 septembrie 2013. In limba romana au aparut ambele volume publicate pana acum in serie, la Editura Leda: Divergent si Insurgent.

j. kagawa, the iron fey call of the forgotten122. O alta scriitoare draga mie, dar tot nepublicata in limba romana, este Julie Kagawa, a carei serie de succes THE IRON FEY sper sa fie achizitionata curand de vreo editura romaneasca si sa inceapa a fi publicata, mai ales ca e o serie finalizata, care nu te frustreaza ca cititor, ca trebuie sa astepti la nesfarsit sa fie scris un nou volum. 😀 Totusi, in septembrie 2013 va vedea lumina tiparului volumul 2 al seriei THE IRON FEY: CALL OF THE FORGOTTEN, intitulat The Traitor Son, dar care inca nu are coperta finalizata. Alaturi este coperta primului volum al seriei, intitulat The Lost Prince, aparut in 2012.

In NOIEMBRIE

ally condie, matched323. Pe 13 noiembrie 2013 va aparea in librarii un alt volum-final de serie, de data aceasta al treilea din seria MATCHED, de Ally Condie, cum altfel decat distopica. 😀 Volumul se numeste Reached, iar seria este publicata in limba romana de Editura Litera, primele mara dyer 1-2doua volume fiind traduse cu titlurile Legaminte si Raspantii.

24. Tot in 2013 este programat sa apara si ultimul volum al seriei MARA DYER, de Michelle Hodkin, intitulat The Retribution of Mara Dyer. Seria mi se pare mie foarte, foarte interesanta si este una dintre cele pe care mi-as dori sa le pot citi si in limba romana. 😀

city of heavenly fire, tmi6E posibil ca ulterior sa completez acest material, dar, oricum, nu pot incheia fara a spune ca anul trecut anuntam aparitia ultimului volum din seria THE MORTAL INSTRUMENTS (Instrumente mortale), de Cassandra Clare pentru septembrie 2013, insa, intre timp, lucrurile s-au schimbat, iar volumul 6, City of Heavenly Fire va aparea pe 19 martie 2014. Cat amar de timp pentru asteptare, dom’le! 😦 Si unde mai pui ca la Editura Leda au fost traduse pana acum doar 3 volume din cele 5 aparute. Of! 😦

Pana una-alta, va doresc mult spor la citit, sa va intreceti pe voi insiva la acest capitol in 2013! 😀

Reclame

ianuarie 7, 2013 - Posted by | Carti, Noutati | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 comentarii »

  1. Beautiful Disaster o sa apara la Trei, nu la Epica.

    Comentariu de Shauki | ianuarie 10, 2013 | Răspunde

    • multumesc pentru informatie. o sa corectez si eu in material. 😀

      Comentariu de sandybook | ianuarie 10, 2013 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: